EMBRACE

’Embrace’ hedder denne serie af ringe. Alle har brugt for et knus engang imellem. Vi skal huske at sige de vigtige ting og huske på dem. Ringene er lavet af genanvendt guld. Tanken er, at det også kan være dit eget guld med den historie, som det nu bærer med sig. Smeltet og rullet ud, så kanterne bliver naturligt ’flossede’. Teksten kan jo være så meget. Jeg har valgt at illustrere konceptet med en række forslag i landskabet mellem gak og alvor; kærlighed og weltschmertz, men kom gerne med dit eget citat…

Udadtil er ringene brede enkle guldringe, der kan stå blanke, satinmatte eller filede; dit valg. De tekster, som jeg i første omgang har valgt, er kærlige, lommefilosofiske observationer fra og refleksioner over mit virke som guldsmed og mødet mellem kunde og smykke.

’Je ne regrette rien’ … sang Edith Piaff. Til dig, der ikke vil ærgre dig længere …. til hvad nytte? Lev livet som om i morgen ikke eksisterer. Men husk også, at undskyld kan være et lille ord med stor kraft, hvis du har trådt ved siden af. Man skal heller aldrig fortryde at sige undskyld, vel?

’Kvinde min jeg elsker dig
Den blev til, den dag, hvor Kim Larsen øde. Hans måske største hit og hyldest til kærligheden. Husk at fortælle din udkårne at du elsker ham/hende….tit!

’This ring remembers….’
’This ring remembers the Incas and your aunt and now also you…’står der. Egentlig er jeg nok ikke den mest spirtuelle, du kender. Men jeg tror på tankens kraft og minderne, der lever i os. Nogle gange må vi have hjælp, og nogle gange er det i form af et smykke, som er smukt, holdbart og kan bæres med os altid; blive en del af dét at være dig. 
Jeg har ofte kunder, der kommer med arveguldet, som skal få nyt liv, men altid er anerne med i ånden. Med et glimt i øjet minder jeg om at guldmolekylerne jo ret beset kan have været vidt omkring på deres rejse. Guld bliver jo ivrigt genbrugt. Tænk bare, måske bærer du lidt af vikingeguldet, romerske guldmønter og Zarens skatte…Du er nu selv en del af historien.

’LOVE MEMORY BANK’
’LOVE MEMORY BANK’ er ring og samtidig en ’beholder’ for de gode intentioner og kærligheden og alt det gode vi skal huske.
Ifølge den prisbelønnede navigations-app What3words, der har delt hele verden op i kvadrater på 3x3 meter og navngivet hvert af dem med en kombination af 3 ord. ’LOVE MEMORY BANK’ ligger syd for Pueblo i Colorado, USA….det ser nu noget tørt ud dér. Men det er egentlig ikke dét sted, jeg vil henlede opmærksomheden på. 
Men hvis du som jeg er fan af What3words-app’en kan du jo notere dig de tre ord, som rummer et særligt minde for dig og få dem graveret i. 
Mit sted finder du hér: KONEN.SNEGLEHUS.VEDHÆNG (i den dansksprogede version).

’Without your smiles this ring will be meaningless…’
Well, er det ikke sådan at hvis man ikke er glad og kan smile af tingene af og til, så kan det være ét fedt det hele?! Husk at nyde de gode stunder; dét skal denne ring minde dig om.

 ’I’m your talisman if you believe I am’
Denne sætning referer til det fænomen at man ofte har en tendens til at give sit smykke en kraft. Men den største kraft ligger vel i troen på kraften. Alene dét gør det måske til en selvopfyldende profeti. …jeg tror du findes; altså findes du!